Topografia digital o topografia clàssica en les lleres dels rius?

Existeix una tesi doctoral de la que és autor Antonio Jesús García Conde i elaborada per la Universitat d’Extremadura sobre la delimitació de les àrees susceptibles de ser inundables en obres d’enginyeria on es diu que No és suficient la topografia digital, sinó que es necessita la topografia manual o clàssica.

Aquesta tesi, pretén delimitar les àrees inundables dels treballs d’enginyeria en cursos de rius amb el fi de garantir obres més segures.

Segons García Conde, el desbordament d’un riu porta una serie de riscs que poden afectar greument tant a les grans construccions com a la població en general. (Com a quedat clar en els últims episodis de pluja i desglaç de neu del Pirineu.

arties-garona-desbordat

Aquesta tesi explica que la topografia digital “pot donar lloc a planures d’invasió no reals” i ho fa utilitzant la comparació exhaustiva dels caudals d’aigua resultants d’estadístiques tradicionals i d’estadístiques més recents.

Encara que el propòsit sigui delimitar el caudal de l’aigua i les àrees d’inundabilitat en treballs d’enginyeria realitzats en el curs d’un riu, la investigació té també com a finalitat ultima garantir obres més segures.

A més a més, de manera complementària i amb el fi de delimitar les planures d’inundabilitat, s’han comparat les tècniques pròpies de la topografia digital, mitjançant l’us de mitjans informàtics, com fotografies, corbes digitals, i sistemes d’informació geogràfica, amb les delimitacions que aporta la topografia manual o clàssica.

Aquesta comparativa és important perquè ajuda a definir de forma més precisa les planures d’inundabilitat o zones de terreny que poden ser cobertes d’aigua en cas de crescudes, quan per exemple, un curs d’aigua passa per una població.

En aquest cas, la topografia clàssica o manual, amb mesures in situ, es revela com la més adequada, ja que la topografia digital, encara que sigui un instrument d’enorme utilitat no es valida pels estudis d’inundabilitat perquè proporciona una descripció sense la deguda exactitud.

Anuncis

Quant a gestopvi

Enginyer Tècnic en Topografia i Tècnic Superior en Energies Renovables i Eficiència Energètica Gran experiència en Obra pública i privada, sobretot en aixecaments topogràfics, replantejos, anivellacions, cubicacions, perfils encaix i definició d'eixos en planta i alçat així com amplis coneixements en Energies Renovables i Eficiència Energètica (Biomassa, Solar Tèrmica, Fotovoltaica, Mini-eolica, Eòlica, Geotèrmia, hidràulica...gvSIG
Aquesta entrada s'ha publicat en Informació i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s