Informació Reforma llei hipotecaria i Cadastre.

Informació resumida sobre la Reforma de la llei hipotecaria i Cadastre.

(Generació de fitxers GML)

Aquesta llei estableix un sistema de coordinació entre el Cadastre Immobiliari i el Registre de la Propietat, perquè aquest incorpori la descripció gràfica georreferenciada a la descripció de les finques registrals, utilitzant com a base la cartografia cadastral.

vista-aerea-holanda-campo-fondos-de-pantalla
Quan la representació gràfica cadastral no reflecteixi la realitat física de la finca sobre la qual es pretén fer l’escriptura o la inscripció registral, es pot aportar una representació gràfica alternativa (RGGA) en compliment amb la Llei Hipotecària i el text refós de la Llei del Cadastre Immobiliari, després de la seva reforma per la Llei 13/2015, de 24 de juny.

Serà, en canvi, obligatòria la incorporació de la representació gràfica georreferenciada per realitzar la inscripció d’operacions que suposin una reordenació dels terrenys, tals com a segregacions, agrupacions o reparcel·lacions així com en la immatriculació de finques.
La falta de correspondència del Cadastre amb la realitat, només pot esmenar-se aportant un plànol georreferenciat, tècnicament fiable que reflecteixi la realitat de la finca o de l’alteració que es pretén realitzar, denominat representació gràfica georreferenciada alternativa (RGGA).
Es tracta d’un plànol georreferenciat, que ha d’incloure’s en un fitxer informàtic i subscrit, per un tècnic competent, p.ex. un Enginyer Tècnic en Topografia.
Una vegada atorgada la corresponent escriptura o inscrita en el Registre de la Propietat, podrà donar lloc a l’oportuna rectificació en el Cadastre Immobiliari.
Amb això es persegueix donar major seguretat a les dades d’ubicació, delimitació i superfície de les finques registrals que són objecte del tràfic jurídic.

Anuncis

Quant a gestopvi

Enginyer Tècnic en Topografia i Tècnic Superior en Energies Renovables i Eficiència Energètica Gran experiència en Obra pública i privada, sobretot en aixecaments topogràfics, replantejos, anivellacions, cubicacions, perfils encaix i definició d'eixos en planta i alçat així com amplis coneixements en Energies Renovables i Eficiència Energètica (Biomassa, Solar Tèrmica, Fotovoltaica, Mini-eolica, Eòlica, Geotèrmia, hidràulica...gvSIG
Aquesta entrada s'ha publicat en Informació i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s